Transport Online - Kritiek op Madonna's show op Eurovisiesongfestival [+video]

Kritiek op Madonna's show op Eurovisiesongfestival

Kritiek op Madonna's show op Eurovisiesongfestival [+video]
19-05-2019 01:00 | Showbizz | auteur ANP

TEL AVIV - Madonna heeft zaterdagavond tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival haar nieuwe single Future gelanceerd en dat leverde haar veel kritiek op. In de Expo Tel Aviv ging het publiek voor haar iconische optreden staan, maar op Twitter waren er voornamelijk negatieve reacties.

Ook Jan Smit was niet te spreken over de show. "Dit was wanstaltig slecht", zei Jan Smit. "Als je 1 miljoen krijgt en je laat dit zien, dan ben je het niet waard om op dit podium te staan", zei Jan Smit. Maurice Wijnen oordeelt op Twitter: "Het is vaag en visueel niet eens zo mooi. Heeft nou niemand tegen Madonna durven zeggen: Meid, doe iets makkelijkers. En ga playback. Niemand verwacht van jou live te zingen. Ze is een icoon geworden om heel andere redenen. Zo pijnlijk dit." Barbara Barend noemt Madonna's optreden zielig en "niet om aan te horen".

De komst van Madonna naar het Eurovisiesongfestival was lange tijd onzeker, speculaties over haar optreden werden pas donderdag officieel bevestigd door de European Broadcasting Union (EBU).

Terwijl Europese kijkers hun stem konden uitbrengen, gaf de Queen of Pop alias Madame X het publiek op twee nummers. Naast haar dertig jaar oude klassieker Like a Prayer uit 1989 zong ze haar nieuwe nummer Future. Dat was de de wereldpremière. Ze bracht Future samen met de Amerikaanse rapper Quavo.

Madonna droeg tijdens haar act een ooglapje met de letter X over haar linkeroog, ook haar haardracht met twee paardenstaarten en de tiara vielen op. Voor de 26 finalisten van het Eurovisiesongfestival had ze een boodschap: "Wat er ook gebeurt, jullie zijn allemaal winnaars."

Madame X is Madonna's veertiende studioalbum.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions