Clicky

 
Transport Online - Opnieuw honderden smartphonegebruikers gepakt bij touringcarcontroles

Opnieuw honderden smartphonegebruikers gepakt bij touringcarcontroles

Opnieuw honderden smartphonegebruikers gepakt bij touringcarcontroles
18-05-2019 10:10 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

OOST BRABANT - In het verlengde van de controleweek begin april, controleerde de verkeerspolitie afgelopen dagen opnieuw op de Oost-Brabantse wegen vanuit een touringcar intensief op smartphonegebruik door weggebruikers. De noodzaak van continuering van dergelijke controles heeft zich ook nu weer bewezen. In vijf dagen tijd bekeurde de politie deze week zelfs bijna zeshonderd bestuurders.

Het is ook niet alleen een van de grootste ergernissen in het verkeer, maar het is ook nog gewoon heel gevaarlijk. Daarom controleerde de politie ook afgelopen week extra op afleiding tijdens het rijden. En dat deden ze opnieuw op een effectief gebleken manier; vanuit een touringcar.

"In een touringcar zit je hoog en daardoor kunnen we in auto’s kijken en bovendien ook vrachtwagenchauffeurs controleren. De bus werd gevolgd door collega’s in onopvallende auto’s. Als we een (vrachtwagen)chauffeur met zijn smartphone achter het stuur zagen, gaven we dit door en die persoon werd dan door de collega’s staande gehouden en bekeurd; in vijf dagen bijna zeshonderd keer."

Bijvangst

"Tijdens de controledagen richtten we ons in het bijzonder op het gebruik van de smartphone, maar ook andere ergerlijke verkeersovertredingen werden bekeurd. We traden op tegen bumperklevers, snelheidsovertreders en bestuurders die een inhaalverbod of een doorgetrokken streep negeerden. Maar ook bekeurden we rechts inhalen, onnodig links rijden en het oneigenlijk gebruik van de vluchtstrook. Verder kregen bestuurders boetes voor overtredingen met hun lading, een onverzekerde auto of een vervallen APK."

Verspreid

De touringcar rijdt verspreid over de controleweken door heel Brabant en Zeeland, waarbij de controles de afgelopen week vooral in het oosten van de provincie plaatsvonden. De komende week ligt de focus meer op West-Brabant en Zeeland. De controles herhaalt de politie meerdere keren tot het einde van het jaar.

Bewustwording

Naast een bekeuring kregen overtreders ook uitleg over het gevaar dat het gebruik van de smartphone achter het stuur met zich meebrengt. "We willen bewustwording van het gevaar voor jezelf en de medeweggebruikers creëren. Het gebruik van een mobiele telefoon heeft een negatieve invloed op het rijgedrag en ook zeker op de reactiesnelheid", aldus de politie.

Foto's

  • Sjollema
    Sjollema
  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,942
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden