Transport Online - Duncan Laurence kan geschiedenis schrijven in Tel Aviv

Duncan Laurence kan geschiedenis schrijven in Tel Aviv

Duncan Laurence kan geschiedenis schrijven in Tel Aviv
18-05-2019 10:04 | Showbizz | auteur ANP

TEL AVIV - Voor Duncan Laurence is het de dag van de waarheid. Hij kan historie schrijven door na 44 jaar weer voor een Nederlandse songfestivalzege te zorgen. De verwachtingen zijn hooggespannen want de zanger is met zijn nummer Arcade al sinds maart topfavoriet voor de eindzege.

In de 64-jarige historie van het songfestival wist Nederland tot nu toe vier keer te winnen. Corry Brokken was de eerste in 1957, twee jaar later zorgde Teddy Scholten voor de tweede overwinning. Vijftig jaar geleden was het Lenny Kuhr die Nederland weer liet juichen, al moest zij haar winst delen met nog drie landen. De laatste songfestivaltriomf was in 1975 toen Teach-In het goud omgehangen kreeg.

Na Teach-In kwam Nederland jarenlang niet meer in de buurt van een songfestivalwinst. Vooral aan het begin van deze eeuw was succes ver te zoeken. Van 2005 tot 2012 kwam Nederland een recordaantal van acht jaar op rij niet door de halve finales.

In 2013 ging het roer om dankzij Anouk en werd plots de top tien gehaald. Een jaar later was er zelfs een podiumplaats voor The Common Linnets, die tweede werden achter Conchita Wurst. Dankzij Duncans finaleplaats heeft Nederland nu voor de zesde keer in zeven jaar tijd de finale gehaald. Alleen Zweden presteerde beter.

De 25-jarige Duncan Laurence komt zaterdagavond tijdens de grote finale als twaalfde in actie. Pas na middernacht wordt de uitslag verwacht en weten we of Teach-In na al die jaren een opvolger krijgt.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,656
Diesel1,301

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions