Clicky

 
Transport Online - Access World Terminals breidt terrein en activiteiten uit in North Sea Port

Access World Terminals breidt terrein en activiteiten uit in North Sea Port

Access World Terminals breidt terrein en activiteiten uit in North Sea Port
17-05-2019 19:31 | Haven Nieuws | auteur Redactie

VLISSINGEN - Access World Terminals breidt haar bedrijventerrein in Vlissingen uit met bijna 5 hectare. Op vrijdag 17 mei ondertekenden het bedrijf en North Sea Port daartoe een bijkomend erfpachtcontract.

Het nieuwe ingenomen terrein sluit aan op het terrein waar het bedrijf al actief is. Dit brengt de totale oppervlakte op 13 hectare.

De uitbreiding zorgt voor een betere maritieme ontsluiting van het bedrijf. Bovendien neemt de opslagcapaciteit toe voor ferro-legeringen, nodig voor de diversificatie van goederen gerelateerd aan ferro-legeringen en voor de bijhorende behandeling van de goederen.

North Sea Port zal aan het terrein aan de Kaloothaven in 2020 een kade van 290 meter bouwen. De bouw neemt zowat anderhalf jaar in beslag. De kade zal toegankelijk zijn voor schepen met een diepgang van 13 meter. De kostprijs van deze investering bedraagt 10 miljoen euro.

Access World Terminals investeert in nieuwe loodsen. Die hebben een oppervlakte van 25.000 m². De loodsen worden gefaseerd gebouwd. Fase 1 zal afgerond zijn tegen eind 2020.

Access World Terminals, voorheen Pacorini Metals Terminals, nam in 2011 de terminal van het Amerikaanse Arrow in Vlissingen over. Arrow vestigde zich er in 1995. Access World Terminals is actief op het gebied van op- en overslag voor zeevaart en voor logistieke diensten van ferro-legeringen die onder meer bestemd zijn voor de staalindustrie.

Ook op- en overslag van mineralen en andere bulkproducten behoren tot de activiteiten. Access World heeft naast de activiteiten in Vlissingen een wereldwijd netwerk bestaand uit meer dan 150 vestigingen en is actief in meer dan 25 landen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,944
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions