Transport Online - Uitstel heffingen VS op auto's EU en Japan

Uitstel heffingen VS op auto's EU en Japan

Uitstel heffingen VS op auto's EU en Japan
17-05-2019 19:27 | Financieel | auteur ANP/RTR/BLOOMBERG

WASHINGTON - De Amerikaanse president Donald Trump heeft de invoering van importheffingen op auto's uit de Europese Unie en Japan uitgesteld. Het uitstel met 180 dagen hing al in de lucht.

Eerder dreigde Trump met tarieven tot wel 25 procent. Hij beriep zich daarbij op de nationale veiligheid. De import van buitenlandse auto's werd eerder al aan een uitgebreid onderzoek onderworpen. Dat leverde eerder dit jaar een aantal aanbevelingen op. In de top van de Amerikaanse regering zouden de meningen nog verdeeld zijn over de nieuwe heffingen.

Trump heeft de handelscommissie die zich bezighoudt met de invoering van eventuele importheffingen gevraagd om een update over de onderhandelingen. Hij wil binnen 180 dagen een reactie. Later deze maand brengt Trump zelf een staatsbezoek aan Japan.

De Europese Commissie liet weten het uitstel te verwelkomen en bereid te zijn om een handelsdeal te sluiten met de Amerikanen over onder meer auto's. EU-handelscommissaris Cecilia Malmström zou volgende week in Parijs een ontmoeting hebben met de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions