Transport Online - Acteur Peer Mascini 'bommetje' overleden

Acteur Peer Mascini 'bommetje' overleden

Acteur Peer Mascini 'bommetje' overleden
17-05-2019 13:43 | Showbizz | auteur ANP

AMSTERDAM - Acteur Peer Mascini is overleden. Dat bevestigde zijn manager vrijdag na een bericht van Shownieuws. Mascini was 78 jaar oud.

Peer Mascini speelde in een groot aantal Nederlandse films en was ook theateracteur. Voor zijn rol in de film Blind Date won hij in 1996 een Gouden Kalf. Zijn meest recente rol speelde hij in de film Familieweekend uit 2016.

Bij het grote tv-publiek werd hij vooral bekend door een campagne van Melkunie, waarin een blije koe in het zwembad springt en Mascini uitroept: "Ik had nog zo gezegd: géén bommetje!". Voor die reclameklassieker kreeg hij een Gouden Loeki.

Mascini begon in 1963 als acteur bij het Vestzaktheater. In de late jaren zeventig had hij een aandeel in de theatervoorstellingen van gezelschap Hauser Orkater. Hij leverde later nog tekstbijdragen aan de dramaserie De ontkenning, van Orkater-collega Dick Hauser, waarin hij ook een rol vervulde. Mascini werkte ook diverse keren bij moderne gezelschappen als Baal, Het Werktheater en Carver.

In de bioscoop en op de televisie was hij onder veel meer te zien in Het schnitzelparadijs, Wij Alexander, Filmpje!, Abel, De Lift en De smaak van water.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions