Clicky


Vrachtwagenchauffeur zakt in elkaar wanneer hij hoort dat hij rijverbod krijgt

Vrachtwagenchauffeur zakt in elkaar wanneer hij hoort dat hij rijverbod krijgt [+foto]
17-05-2019 11:41 | Overtredingen | auteur Redactie

KIRCHHEIMBOLANDEN - Er was maar weinig in orde met de oplegger en lading van een 45-jarige Poolse vrachtwagenchauffeur bleek donderdag tijdens een controle op de Duitse A63 bij Kirchheimbolanden.

Zijn lading was te hoog waardoor er gevaar dreigde tegen bruggen en viaducten te rijden. Bovendien bevond de oplegger zich in een zeer slechte staat, aldus de politie.

Met de rij- en rusttijden nam de man het ook niet zo nauw, sterker nog hij had de tachrograaf de laatste tijd helemaal niet meer gebruikt.

Toen de agenten de man een verplichte pauze wilde opleggen beweerde hij, dat hij privé onderweg was, en de geladen voertuigen als een vriendendienst vervoerde voor een vriend van hem.

De politie nam hier geen genoegen mee en verbood de chauffeur nog verder te rijden, zeker ook vanwege de slechte staat van de oplegger en de te hoge lading in de oplegger.

Toen de man dit hoorde werd het hem blijkbaar allemaal te veel en zakte hij in elkaar. De man moest per traumaheli overgevlogen worden naar het ziekenhuis.

De gebreken en overtredingen waren zo groot dat de controle in totaal 7,5 uur had geduurd.

Vrijdagochtend ging het met de man al weer zo goed dat hij met alleen zijn trekker zijn rit mocht vervolgen.