Transport Online - DOKVAST realiseert een van de duurzaamste dc's ter wereld voor Rhenus Logistics

DOKVAST realiseert een van de duurzaamste dc's ter wereld voor Rhenus Logistics

DOKVAST realiseert een van de duurzaamste dc's ter wereld voor Rhenus Logistics
17-05-2019 11:35 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

OISTERWIJK - NewLogic III op bedrijvenpark ‘Het Laar’ in Tilburg mag zich het op een na duurzaamste pand van de wereld noemen in de categorie ‘Normal Industrial Building’. Het gasloze logistiek centrum heeft deze week het BREEAM Outstanding-oplevercertificaat ontvangen.

Innovatieve werkwijzen en doordachte oplossingen maakten dat ontwikkelaar DOKVAST steeds meer credits wist te behalen: het Nederlandse hoofdkantoor van Rhenus Contract Logistics heeft een eindscore van 99,48 procent ontvangen. Daarmee wist DOKVAST de vorig jaar behaalde score voor de ontwerpfase (98,48 procent) te verbeteren.

Tilburg is met de komst van NewLogic III - ook wel The Tube genoemd - een nieuw icoon rijker. Niet alleen vanwege het opvallende futuristische design van het pand, maar ook door de zeer hoge BREEAM-score. Jos Klanderman, managing director van DOKVAST, is dan ook zeer verheugd met het eindresultaat: "Op alle categorieën hebben we bijna de maximale score behaald: van management, gezondheid en transport tot afval, landgebruik & ecologie."

Inmiddels heeft DOKVAST vijf ‘Outstanding’ panden op haar naam staan, waarmee zij de logistieke wereld probeert te veranderen. De categorie ‘energie’ vliegt de ontwikkelaar altijd aan vanuit de Trias Energetica.

Klanderman licht toe: "We hebben een luchtdichte buitenschil gecreëerd en wekken eigen duurzame energie op met zonnepanelen. Daarnaast hebben ook het gebruik van duurzame materialen, automatisch dimmende ledverlichting, drievoudig isolatieglas, extra isolatie van daken, een warmtepomp en E-ketels bijgedragen aan de zeer hoge BREEAM-score."

NewLogic III

Eind 2017 is de bouw van NewLogic III van start gegaan. Architect Hung Tran van Habeon Architecten tekende voor het ontwerp. Heembouw heeft als turnkey-bouwer het ontwerp en de uitvoering in goede banen geleid. Bij de realisatie bood installatie-adviseur Quadrant4 ondersteuning en Raimond Weenink Bedrijfsmakelaardij trad op als makelaar.

NewLogic III heeft een totale oppervlakte van circa 60.500 m², waarvan ca. 40.000 m² warehouse, 4.500 m² kantoor en 16.000 m² VAL (Value Added Logistics), uit te breiden met nog eens 15.000 m² VAL. Het pand kenmerkt zich door een grote flexibiliteit en een indeling door compartimentering, een hoge vloerbelasting, 45 dockdeuren en uitbreidingsmogelijkheden ten aanzien van de mezzaninevloeren. Eind 2018 is het pand door Rhenus Contract Logistics in gebruik genomen.

State-of-the-art facility software

DOCC CONTROL heeft NewLogic III voorzien van state-of-the-art facility software, waarmee het pand efficiënt te onderhouden is. Door het plaatsen van smart sensoren en Big Data slim te combineren wordt het onderhoud voorspeld en ingepland. Via de DOCC Control app zijn alle gegevens eenvoudig uit te lezen. Bij excessen gaat er automatisch een melding naar de daartoe aangewezen personen.

Klanderman: "Ad hoc storingen worden zo direct verholpen. Daarnaast zijn we aan het testen met een indoor GPS-systeem; NewLogic III en Rhenus Contract Logistics zijn klaar voor de toekomst!."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,686
Diesel1,310

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions