Ruim 3 miljoen zien Duncan Laurence in halve finale

Ruim 3 miljoen zien Duncan Laurence in halve finale
17-05-2019 10:33 | Binnenland | auteur ANP

HILVERSUM - Ruim 3 miljoen mensen hebben donderdagavond gezien hoe de Nederlandse inzending Duncan Laurence zich plaatste voor de finale van het Eurovisiesongfestival. Uitgesteld kijken is daarbij nog niet meegerekend. Hij kwam uit in de tweede halve finale, waarin ook Noord-Macedonië, Albanië, Zweden, Rusland, Azerbeidzjan, Denemarken, Noorwegen, Zwitserland en Malta zich kwalificeerden.

Het moment dat Laurence aan de beurt was, was goed voor een piekmoment in de kijkcijfers: zijn 'Arcade'-vertolking werd gezien door bijna 4 miljoen mensen, blijkt uit gegevens van de Stichting KijkOnderzoek.

De uitzending pakt de eerste plaats in de kijkcijfertop-25. Het programma Op weg naar het Songfestival 2019, dat voorafgaand aan de halve finale werd uitgezonden, trok een kleine 1,7 miljoen kijkers en neemt daarmee de derde plaats in op de kijkcijferlijst.

Bij de bookmakers gooit Laurence al een tijdje hoge ogen. Dat verklaart mogelijk waarom er nu meer mensen hebben gekeken dan naar de halve finale van vorig jaar, waarin Waylon zijn kansen waagde. Die uitzending werd gezien door 2,6 miljoen mensen.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,793
Diesel1,485

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden