Hartstichting: vaker je bloeddruk meten

Hartstichting: vaker je bloeddruk meten
17-05-2019 10:14 | Gezondheid | auteur ANP

DEN HAAG - Veel mensen weten niet dat ze rondlopen met een hoge bloeddruk en daarmee een verhoogde kans hebben op hart- en vaatziekten. Daarom zou iedereen vanaf 40 jaar regelmatig de bloeddruk moeten (laten) meten, ook als hij of zij zich gezond voelt. De Hartstichting komt met een campagne.

Als de helft van de Nederlanders een gezondere bloeddruk weet te bereiken en behouden, kan dat in 2030 bijna 100.000 hart- en vaatpatiënten schelen, becijfert de stichting. Van 27 mei tot en met 8 juni komen er op plekken als bibliotheken, thuiszorgwinkels en supermarkten meetlocaties waar mensen gratis hun bloeddruk kunnen laten meten en leefstijladvies krijgen.

Hoge bloeddruk voel je meestal niet, maar ongemerkt kan er wel schade ontstaan, bijvoorbeeld aan bloedvaten, hart en hersenen. Volgens de Hartstichting hebben in totaal drie miljoen Nederlanders (tussen 30 en 70 jaar) een hoge bloeddruk en weten vier op de tien van hen dat niet.

De Hartstichting wil dat bloeddruk meten net zo normaal wordt als af en toe op de weegschaal te staan of naar de tandarts te gaan voor een controle.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,793
Diesel1,485

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden