Transport Online - N631 per direct ook toegankelijk voor LZV's na aanpassing spoorwegovergang

N631 per direct ook toegankelijk voor LZV's na aanpassing spoorwegovergang

N631 per direct ook toegankelijk voor LZV's na aanpassing spoorwegovergang
16-05-2019 17:21 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

ZOETERMEER - Spoorbeheerder ProRail heeft de belangrijke spoorwegovergang op de Oosterhoutseweg bij Gilze-Rijen aangepast voor LZV’s. De N631 naar Oosterhout is hiermee per direct voor LZV’s toegankelijk. Dat meldt Transport en Logistiek Nederland donderdag.

​De N631 is een belangrijke verbindingsweg tussen de N282 en de A27. LZV’s moesten altijd omrijden, omdat de overweg op deze route niet toegankelijk was voor LZV’s. TLN heeft er met succes voor gelobbyd om de overweg aan te passen.

De betreffende overweg is onlangs voorzien van zogenaamde roodtijdverlenging. Bij deze aanpassing wordt de tijd tussen het knipperen van de lichten en het dalen van de bomen met enkele seconden verlengd, zodat langere voertuigcombinaties meer tijd hebben om de overweg veilig te passeren. Deze maatregel is in het verleden al meerdere keren gebruikt om belangrijke overwegen aan te passen voor LZV’s.

De kosten voor de aanpassing van de overweg bij Gilze-Rijen zijn betaald vanuit het Landelijk Verbeterprogramma Overwegen (LOV). Dit initiatief van het ministerie van IenW is erop gericht om de doorstroming op overwegen te verbeteren en ze veiliger te maken. Het programma loopt tot 2028 en wordt uitgevoerd door ProRail. TLN heeft in het kader van dit programma meerdere overwegen benoemd waarvan een groot deel inmiddels is aangepast.

De overweg op de N631 en het hele traject zijn inmiddels in de digitale wegenkaart ontheffingen (DWO) verwerkt. De DWO is bepalend voor de vraag waar LZV’s wel of niet mogen rijden. De N631 is hiermee officieel vrijgegeven voor LZV’s.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions