Clicky

 
Transport Online - Nog tien LNG Scania's voor Ninatrans

Nog tien LNG Scania's voor Ninatrans

Nog tien LNG Scania's voor Ninatrans
16-05-2019 17:03 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

NEDER-OVER-HEEMBEEK - Ninatrans nam recentelijk nog eens tien Scania’s G 410 LNG in gebruik. Het transportbedrijf uit het Belgische Heverlee nam vorig jaar de allereerste Scania LNG in gebruik in België. “We kunnen uitbreiden omdat er nu vlakbij ons een LNG-tankstation is”, zegt zaakvoerder Benny Smets.
Tot voor kort tankten de chauffeurs van Ninatrans gas in Antwerpen. Met de opening van het LNG-tankstation in Heverlee Noord langs de E40 in de richting van Brussel, kan Ninatrans vloeibaar gas tanken op nauwelijks zes kilometer van het bedrijf. Het nieuwe LNG-station is trouwens het eerste in België op een tankstation langs een autoweg.

De Scania LNG vloot van Ninatrans telt nu elf voertuigen. “Met deze aanschaf willen we ons steentje bijdragen aan een beter milieu”, zegt Benny Smets. “Want een gasmotor stoot minder CO2 uit en minder fijnstof.” De Scania G 410 LNG heeft een lagere CO2-uitstoot van 15 à 20 % bij gebruik van aardgas en een reductie tot 95 procent bij gebruik van biogas. De gasmotoren zijn bovendien ook stiller dan dieselmotoren en Quiet Truck gecertificeerd.

De vrachtwagens met gasmotor zijn nog duurder in aankoop, zodat de totale kostprijs voor het transport hoger is. “Maar onze klanten vinden ecologisch transport belangrijk”, zegt Benny Smets. “Daarom onderhandelen we met hen over een aangepaste prijs. Op dit moment is de gasmotor de meest geavanceerde oplossing om milieuvriendelijker te rijden.”

In België betalen vrachtwagens die op gas rijden een kilometerheffing, net als de trucks die op diesel rijden. “In Duitsland is dat niet zo”, zegt Benny Smets. “Daar zijn de vrachtwagens op gas vrijgesteld van Maut. De overheid zou de transportsector een duwtje in de rug kunnen geven door het Duitse voorbeeld te volgen, zodat meer bedrijven kunnen overschakelen naar gas.”

De Scania G 410 LNG wordt aangedreven door de OC13 zescilinder die een koppel heeft van 2.000 Nm tussen 1.100 en 1.400 omwentelingen per minuut. De truck heeft twee LNG-tanks - een van 400 en een van 340 liter en is voorzien van de automatische versnellingsbak Opticruise en een retarder.

Foto's

 • Wezenberg
  Wezenberg
 • VDM Verhuur
  VDM Verhuur
 • VDM Verhuur
  VDM Verhuur
 • VDM Verhuur
  VDM Verhuur

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats