Transport Online - Gevallen Laurens ten Dam stapt af in Giro

Gevallen Laurens ten Dam stapt af in Giro

Gevallen Laurens ten Dam stapt af in Giro
16-05-2019 13:50 | Sport | auteur ANP

CASSINO - Wielrenner Laurens ten Dam heeft de Ronde van Italië verlaten. De 38-jarige Groninger stapte al vroeg in de zesde etappe af. Ten Dam heeft veel last van zijn ribben na een val, eerder in de week, waarbij hij met zijn borstkas hard op zijn stuur landde. In het algemeen klassement van de Giro stond hij op plek 116, met bijna 11,5 minuut achterstand op rozetruidrager Primoz Roglic.

"Als ik niet fiets gaat het prima'', zei de renner van CCC vlak voor de start in de Italiaanse stad Cassino tegen het AD. "Maar we moeten vandaag weer 240 kilometer fietsen. Daar zie ik wel een beetje tegenop." Ten Dam mocht in deze Giro voor zijn eigen klassement rijden, nadat hij in zijn vorige drie deelnames als knecht had gefungeerd van Denis Mentsjov (Rabobank) en Tom Dumoulin (Sunweb). Mentsjov won de etappekoers in 2009, Dumoulin in 2017. Vorig jaar eindigde de Limburger als tweede.

Ten Dam dacht woensdag in de vijfde etappe al aan opgeven toen hij als een van de eersten in het peloton moest lossen. "Toen dacht ik: nou, dit was het dan. Maar ik kwam toch weer terug en een wielrenner hoopt altijd op verbetering. Maar dit moet niet te lang gaan duren. Ik ben op m'n rechterkant gevallen en het voelt nu alsof er met een mes tussen m'n ribben wordt gestoken. Dan adem je heel oppervlakkig en krijg je geen zuurstof naar je benen. Ik heb nu dus ook geen benen meer. Mijn lichaam zegt 'stoppen', maar we gaan het zien vandaag. Ik heb hier zo hard voor getraind, de Giro is mijn hoofddoel.'' Na zo'n 20 kilometer ging het echter niet meer en besloot Ten Dam af te stoppen.

Klassementsleider Roglic kwam al vroeg in de etappe ten val. De kopman van Jumbo-Visma kon weer op de fiets stappen, maar door zijn gescheurde broek waren verwondingen op zijn billen te zien.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions