Clicky

 
Transport Online - CNV: beveiligers Schiphol vrezen besmetting

CNV: beveiligers Schiphol vrezen besmetting

CNV: beveiligers Schiphol vrezen besmetting
16-05-2019 12:06 | Algemeen | auteur ANP

SCHIPHOL - Beveiligers op Schiphol vrezen door passagiers besmet te worden met ziektes. Ze hebben bij het fouilleren vaak geen beschermende handschoenen aan, terwijl ze dat wel zouden willen. Dat stelt vakbond CNV, die de luchthaven en beveiligingsbedrijven oproept meer handschoenen beschikbaar te stellen.

Uit een rondvraag onder meer dan tweehonderd medewerkers van beveiligingsbedrijven op Schiphol komt naar voren dat 87 procent bang is voor besmetting door passagiers. Beveiligers moeten volgens CNV leidinggevenden eerst toestemming vragen om handschoenen te mogen pakken, maar de helft van de ondervraagden zegt dat niet te durven. Bijna 40 procent van de beveiligers zegt bovendien dat er altijd te weinig handschoenen zijn.

Volgens CNV komen de beveiligers regelmatig onhygiënische situaties tegen. De vakbond citeert een beveiliger die een passagier moest fouilleren die in zijn broek had geplast. Door drukte durfde de werknemer niet om handschoenen te vragen. Ook zeggen beveiligers in aanraking te komen met bloed of zelfs open wonden.

Schiphol zegt in een reactie dat beveiligers altijd handschoenen kunnen gebruiken als ze dat nodig vinden. Ook zijn er volgens de luchthaven "voldoende voorzieningen voor beveiligers om hun handen te desinfecteren".

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden