Stena Line koerst af op leidende positie in duurzame scheepvaart

Stena Line koerst af op leidende positie in duurzame scheepvaart
16-05-2019 10:06 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

HOEK VAN HOLLAND - Schepen ondersteund met AI (kunstmatige intelligentie) om brandstof te besparen, batterijaandrijving, sterke afname van wegwerpplastic aan boord, aanhoudend laag aantal ongevallen onder bemanning en een toenemend aantal vrouwelijke managers. Dat zijn enkele van de hoogtepunten in de duurzaamheidsreview 2018 van de ferrymaatschappij Stena Line.

Stena Line heeft inmiddels haar derde duurzaamheidsreview ‘A Sustainable Journey’ uitgebracht, waarin initiatieven, verbeteringen en uitdagingen vanuit het perspectief van duurzaamheid worden beschreven, evenals de resultaten van de ambitieuze doelstellingen. De review belicht ook de belangrijkste initiatieven waaraan het bedrijf het afgelopen jaar heeft gewerkt.

Nicas Mårtensson, CEO van Stena Line zegt hierover: "Met omvang komt ook verantwoordelijkheid. Het is onze ambitie is om elk jaar onze activiteiten te verbeteren om een ​​leidende positie te krijgen in duurzame scheepvaart. Het afgelopen jaar hebben we interessante ontwikkelingen gezien, waarbij kunstmatige intelligentie werd gecombineerd met de kennis van onze ervaren medewerkers aan boord.

We hebben onze inspanningen met betrekking tot de veiligheid van zowel bemanning als passagiers voortgezet en we hebben een nieuw initiatief gelanceerd voor meer verscheidenheid in onze activiteiten. Dit is een zeer boeiende tijd voor ons bedrijf en ik ben er trots op dat Stena Line de sector ondersteund om het Europese short-sea transport duurzamer te maken."

De duurzaamheidsstrategie van Stena Line is onderverdeeld in vijf aandachtsgebieden die verbonden zijn aan de wereldwijde doelstellingen van de VN voor duurzame ontwikkeling. Met ambitieuze doelen binnen elk aandachtsgebied. Het betreft de aandachtsgebieden: Gelijkheid & Integratie, Gezondheid & Welzijn, Schone Energie, Duurzame Consumptie en Leven onder water.

"We hebben meer dan 5.500 medewerkers, die allemaal een grote of kleine bijdrage leveren aan onze duurzaamheidsdoelen. Het is geweldig om te zien dat we op veel gebieden vooruitgang boeken, terwijl we een veilige en efficiënte bedrijfsvoering behouden. Onze sector staat voor een grote uitdaging met haar fossiele afhankelijkheid. De totale koolstofuitstoot nam toe in lijn met de vrachtvolumes, dus er moest nog meer gebeuren op dit gebied. De initiatieven die zijn gestart met elektrische aandrijving zijn relatief nieuw voor onze sector, maar uiterst belangrijk voor de toekomst nu we geleidelijk overgaan naar koolstofarme activiteiten", aldus Erik Lewenhaupt, Head of Sustainability.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,772
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden