Heerema neemt revolutionaire stap in offshore ontmanteling en recycling

Heerema neemt revolutionaire stap in offshore ontmanteling en recycling
16-05-2019 10:01 | Offshore | auteur Redactie

LEIDEN - Samen met het Noorse AF Offshore Decom en het Britse Decom Energy heeft de Nederlandse offshore aannemer Heerema een nieuw bedrijf opgericht: Fairfield Decom. Dit bedrijf zal zich gaan richten op de ontmanteling en recycling van olie- en gasinstallaties op zee. Deze nieuwe onderneming combineert de kennis van een zeer ervaren operator met de expertise van ’s werelds meest toonaangevende aannemers en maakt op die manier unieke afbouwactiviteiten en complexe ontmantelingsopdrachten mogelijk.

Next generation Decommissioning

Fairfield Decom biedt zijn klanten een allesomvattende oplossing in het hele traject van de ontmanteling van offshore platforms. Deze nieuwe manier van ontmantelen en recyclen is slimmer, duurzamer, én goedkoper: door alle ontmantelingsactiviteiten voor het eerst in de industrie in één bedrijf onder te brengen, levert Fairfield Decom een belangrijke bijdrage aan de doelstelling van de Oil and Gas Authority in het Verenigd Koninkrijk (OGA) om de ontmantelingskosten van offshore infrastructuur met 35 procent te verminderen.

Met name de lage kosten zijn belangrijk voor de Britse overheid omdat zij een groot deel van deze kosten draagt. Door intelligent te opereren in de laatste fase van een installatie, in combinatie met een slimme planning van het ontmantelingsproces, kan veel winst geboekt worden. Met de oprichting van Fairfield Decom wordt een grote stap gezet in het innovatiever en duurzamer maken van de olie- en gasindustrie. Dat is wat binnen Fairfield Decom ‘next generation decommissioning’ genoemd wordt.

Koos Jan van Brouwershaven, CEO Heerema Marine Contractors is trots: "Met deze nieuwe onderneming bundelen drie bedrijven hun jarenlange kennis en ervaring in de offshore: Fairfield Decom biedt een innovatieve en duurzame oplossing voor alle offshore installaties die aan het eind van hun levensduur zijn. Heerema is constant op zoek naar kansen die de veranderende markt biedt door innovatief, proactief en betrouwbaar te zijn. Dat heeft nu geleid tot dit unieke en vernieuwende project waarmee Heerema als Nederlands bedrijf een leidende positie inneemt op het vlak van de ontmanteling en recycling van offshore platforms. Fairfield Decom is een mooi voorbeeld van de ambitie binnen Heerema."

Heerema heeft meer dan 50 jaar ervaring in de offshore olie-, gas- en windindustrie met het transporteren, installeren en verwijderen van alle soorten offshore-faciliteiten. AF Offshore Decom, onderdeel van AF Gruppen, is een beursgenoteerd bedrijf uit Noorwegen, een aannemer die zich de afgelopen 15 jaar heeft gespecialiseerd in het ontmantelen, verwijderen en recyclen van offshore installaties. Decom Energy is de eerste uitvoerder op het gebied van end-to-end, late-life en ontmanteling in de Noordzee. Met veel ervaring in de ontmanteling van de regio Greater Dunlin.

Deze onderneming is onder voorbehoud van toestemming van de Noorse Mededingingsautoriteit.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden