Transport Online - Vliegverkeer België hervat na staking

Vliegverkeer België hervat na staking

Vliegverkeer België hervat na staking
16-05-2019 13:31 | Buitenland | auteur ANP

BRUSSEL - Het vliegverkeer boven België is om 13.00 uur hervat. Door een staking van de luchtverkeersleiding werd het luchtruim om 09.30 uur grotendeels afgesloten. "Vertragingen en geannuleerde vluchten blijven gedurende de hele dag mogelijk'', meldt Brussels Airport.

Vele tientallen vluchten werden geannuleerd. Ook op de luchthaven van Charleroi zijn vluchten gecanceld of vertraagd. Luchtvaartmaatschappij KLM waarschuwde eerder ook voor overlast.

De afgelopen maand waren er vaker acties bij de luchtverkeersleiding vanwege de hoge werkdruk, maar vorige week werd een sociaal akkoord gesloten. De directie wilde de luchtverkeersleiders donderdag een toelichting geven. Ze konden tijdens pauzes langskomen zodat het werk door kon gaan. Toen bleek dat daar veel protest tegen was, annuleerde de directie de ontmoetingen waarop de verkeersleiders op hun beurt het werk neerlegden. De acties worden beschouwd als wilde stakingen, aldus Skeyes, zoals de luchtverkeersleiding heet.

Volgens Brussel Airlines, een belangrijke speler op de nationale luchthaven in Zaventem, is de schade van alle werkonderbrekingen opgelopen tot meer dan 4 miljoen euro. De maatschappij stelt Skeyes aansprakelijk en overweegt naar de rechter te stappen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,893
Diesel1,522

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen