Emirates vervoert 91 paarden aan boord van twee Emirates SkyCargo Boeing 777's

Emirates vervoert 91 paarden aan boord van twee Emirates SkyCargo Boeing 777's
16-05-2019 09:21 | Luchtvracht | auteur Redactie

AMSTERDAM - Bijna honderd paarden op weg naar de Shanghai-etappe van de Longines Global Champions Tour hebben de Emirates Equine service van Emirates SkyCargo ervaren. Deze service is speciaal bedoeld om paarden rustig en comfortabel te vervoeren in de lucht.

De 91 paarden stapten aan boord van twee Emirates SkyCargo Boeing 777 vrachtvliegtuigen speciaal gecharterd voor hun reis vanuit België. De paarden werden eerst naar speciaal ontworpen paardenboxen geleid, die vervolgens rechtstreeks in het vrachtvliegtuig werden geladen voor een soepele transport.

Op de vluchten werden de paarden per twee vervoerd in een paardenstal, die vergeleken kan worden met Emirates Business Class voor mensen. Verder werden de paardenstallen ook voorzien van hooinetten om te zorgen dat de kampioenspaarden hun in-flight snacks niet misten.

De Emirates Skycargo Equine passagiers hadden ook toegang tot constante zorg tijden de vlucht. Het vrachtvliegtuig was voorzien van zowel gekwalificeerde dierenartsen als verzorgingspersoneel.

De luchtvrachtmaatschappij werkte samen met Peden Bloodstock, een gerenommeerd paardenvervoerbedrijf, om ervoor te zorgen dat de paarden goed verzorgd werden voor, tijdens en na de vlucht. Na afloop van het toernooi zijn de paarden opnieuw aan boord gegaan van de Emirates SkyCargo vluchten terug naar België.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden