Transport Online - FVD wil vertrokken leden terug in partij

FVD wil vertrokken leden terug in partij

FVD wil vertrokken leden terug in partij
15-05-2019 16:55 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Forum voor Democratie (FVD) nodigt een aantal leden die na een conflict de partij al dan niet gedwongen verlieten, uit weer lid te worden. Robert de Haze Winkelman, wiens royement het startschot was voor de exodus vorig jaar, heeft zich inmiddels weer bij de partij aangesloten, laat FVD op zijn website weten.

De Haze Winkelman werd vorig jaar samen met zijn echtgenote uit de partij gezet. Aanleiding was een conflict met het partijbestuur, in het bijzonder de inmiddels zelf uitgerangeerde penningmeester Henk Otten. In een verklaring zei de partij destijds dat de twee "op oneigenlijke wijze geprobeerd hebben de gecontroleerde uitbouw van de partij actief tegen te werken en het partijbestuur over te nemen".

De voormalige VVD-senator en zijn vrouw vonden dat het bestuur te weinig ruimte bood voor inspraak van de leden. "Wie pleit voor opener verhoudingen en een interne partijdemocratie wordt door het politbureau van FVD geroyeerd. Die tracht namelijk de partij te kapen want hun alleenheerschappij moet overeind blijven", twitterde hij destijds.

Strijdbijl begraven

Nu zegt De Haze Winkelman dat er "binnen FVD hernieuwde energie is om de uitbouw van de partij ter hand te nemen. Dat is altijd mijn streven geweest."

Baudet is "enorm blij dat we de strijdbijl nu kunnen begraven. Ook de andere als gevolg van dit conflict vrijwillig of gedwongen vertrokken leden nodig ik van harte uit om weer lid te worden."

Interview met NRC

NRC meldde eerder deze week al dat de terugkeer van een aantal leden aanstaande was, nu Otten op een zijspoor is beland. Zijn manier van leidinggeven zou ten grondslag hebben gelegen aan veel van de vertrekken. "Dat Otten weg is uit het bestuur is goed voor de partij", zei ex-directeur van het partijbureau Saskia de Koning tegen de krant.

Otten viel onlangs uit de gratie na een interview met NRC. Daarin zei hij onder meer dat Baudet de partij te veel naar rechts trekt. Niet veel later noemde Baudet een betaling die Otten aan zichzelf had gedaan als reden voor diens vertrek uit het partijbestuur.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,852
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen