OM eist tot 4,5 jaar wegens ontvoering Insiya

OM eist tot 4,5 jaar wegens ontvoering Insiya
15-05-2019 14:05 | Misdaad | auteur ANP

AMSTERDAM - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft woensdag celstraffen tot 4,5 jaar geëist tegen vijf mannen en een vrouw die worden verdacht van de ontvoering van het meisje Insiya. Volgens het OM hebben de verdachten "voor eigen rechter gespeeld, puur voor geldelijk gewin."

Insiya werd op 29 september 2016 met geweld uit het huis van haar oma in Amsterdam weggehaald en overgedragen aan haar vader, die verwikkeld was in een slepende echtscheidingsprocedure met de moeder van het kind. De ontvoering was tot in de puntjes voorbereid en droeg het karakter van een militaire operatie.

De vader, Shehzad H., nam het kind vrijwel direct nam de ontvoering mee naar India, waar het nog steeds verblijft. Insiya heeft de Nederlandse nationaliteit en is in maart vijf jaar geworden.

De Nederlandse rechter heeft haar vader het ouderlijk gezag ontnomen. India weigert de man uit te leveren. Het OM in Nederland wil H. niettemin op afzienbare termijn vervolgen.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden