Zware aardbeving bij Papoea-Nieuw-Guinea

Zware aardbeving bij Papoea-Nieuw-Guinea
14-05-2019 17:02 | Buitenland | auteur ANP

KOKOPO - Papoea-Nieuw-Guinea is dinsdag opgeschrikt door een zware aardbeving, die volgens het Amerikaans seismologisch instituut (USGS) een kracht had van 7,5. De beving deed zich voor op een diepte van 10 kilometer. Een half uur later werd vlak in de buurt nog een schok van 5,0 geregistreerd.

Het epicentrum lag in zee, 45 kilometer ten noordoosten van de plaats Kokopo op Nieuw-Brittannië, het grootste eiland van de Bismarck-archipel. Er werd een tsunamiwaarschuwing gegeven. Kustgebieden in een straal van 1000 kilometer moesten rekening houden met ongebruikelijk hoge golven. Na anderhalf uur werd het advies weer ingetrokken.

"Het was echt indrukwekkend en erg angstaanjagend", zei Megan Martin, de manager van een vakantieresort in Kokopo, tegen persbureau AFP. "Hier lijkt er geen schade, maar we zijn nog bezig met controleren".

Vorig jaar februari werd Papoea-Nieuw-Guinea getroffen door een aardbeving van dezelfde magnitude 7,5. Toen waren er 150 doden te betreuren. Honderden gebouwen werden verwoest.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,763
Diesel1,470

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden