Peter R. de Vries: ik sta op dodenlijst Taghi

Peter R. de Vries: ik sta op dodenlijst Taghi
14-05-2019 12:21 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Misdaadverslaggever Peter R. de Vries zegt dat hij op de dodenlijst staat van de voortvluchtige crimineel Ridouan Taghi. De Vries twittert dat Taghi opdracht zou hebben gegeven om hem te liquideren en dat de politie hem daarvoor heeft gewaarschuwd. Reden zou zijn dat De Vries zich kritisch over Taghi heeft uitgelaten.

Taghi wordt gezien als opdrachtgever van een reeks liquidaties en moordplannen en geldt als de meestgezochte crimineel van Nederland. Hij wordt onder meer verdacht van betrokkenheid bij de aanslag op De Telegraaf vorig jaar, eveneens na publicaties over hem. Ook wordt hij in verband gebracht met de moord op de broer van een kroongetuige. Die werd vorig jaar doodgeschoten, vermoedelijk uit wraak voor het 'verraad' van de getuige.

Het is niet bekend of De Vries beveiliging krijgt of zijn bewegingen moet beperken. Zijn collega John van den Heuvel maakte vorige maand bekend dat hij wordt bedreigd door Taghi en daarom zware beveiliging krijgt. Hij kon enige tijd niet naar de studio van RTL Boulevard komen omdat die lastig te beveiligen is.

Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid vindt het "heel bitter" dat "taaie journalisten" als De Vries en Van den Heuvel soms veroordeeld worden tot een leven in "een soort beveiligde cocon. Dat mag toch niet zo zijn. Daar moet ik tegen vechten." Op het moeilijke parket van De Vries wil hij verder niet ingaan.

Op de strijd tegen dit soort bedreigingen "moeten we veel meer inzetten", zegt de minister. Hij stelt vast dat de onderwereld zich steeds vaker van deze praktijken bedient. "Het enige wat je kunt doen is lik-op-stuk, achter die partijen aangaan en ze in de kraag grijpen.''Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden