Tijdelijke parkeerplaatsen bij luchthaven Maastricht Aachen Airport mogen voorlopig in gebruik blijven

Tijdelijke parkeerplaatsen bij luchthaven Maastricht Aachen Airport mogen voorlopig in gebruik blijven
14-05-2019 11:05 | Algemeen | auteur Redactie

ROERMOND - De rechtbank heeft geoordeeld dat het tijdelijk gebruik van grond bij luchthaven Maastricht Aachen Airport die oorspronkelijk als bedrijventerrein bestemd was, voorlopig in gebruik mag blijven als parkeerplaats.

Onderzoek naar gevolgen voor waterkwaliteit

De voorzieningenrechter stelt voorlopig oordelend vast dat het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Beek heeft verzuimd onderzoek te doen naar de gevolgen van het parkeren van 2.500 auto’s op de kwaliteit van het grondwater. Dat onderzoek moet het college nog (laten) doen. Aan de onderzoeksresultaten moet het college vervolgens die gevolgen verbinden die voor bescherming van de waterkwaliteit nodig zijn.

Toch ziet de rechter geen aanleiding om het besluit tot tijdelijk gebruik als parkeerplaats onmiddellijk te schorsen. De economische en maatschappelijke belangen om de voorziening af te wijzen worden groot geacht, terwijl de gevolgen van het gebruik als parkeerplaats voor de kwaliteit van het grondwater op korte termijn niet zo evident en dringend wordt geacht dat het gebruik onmiddellijk moet worden gestopt.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,804
Diesel1,511

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden