Clicky


Twee Scania’s met Bronto Skylift hoogwerker voor Veiligheidsregio Kennemerland

Twee Scania’s met Bronto Skylift hoogwerker voor Veiligheidsregio Kennemerland
13-05-2019 16:57 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

KENNEMERLAND - Om de veiligheid te kunnen garanderen en om snel en adequaat te kunnen opereren heeft de Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) twee nieuwe hoogwerkers aangekocht. Met Tata Steel, het Noordzeekanaal en Schiphol in de regio is de Veiligheidsregio Kennemerland één van de meest risicovolle regio’s in Nederland. Na het doorlopen van een openbare aanbestedingsprocedure en het grondig analyseren van de verschillende aanbiedingen kwam het concept van een Scania chassis met een Bronto Skylift, aangeboden door Kenbri Fire Fighting, er als het beste uit.

Scania Nederland leverde de beide chassis aan het Finse Bronto Skylift die de hoogwerker opbouwde. Kenbri Fire Fighting, die hoofdaannemer is in deze aanbesteding, levert het brandweertechnische gedeelte volgens de eisen van de VRK. De twee geleverde hoogwerkers staan in de posten Hoofddorp en Velsen gestationeerd. De VRK is één van de 25 veiligheidsregio’s in Nederland en werkt in opdracht van tien gemeentes met in totaal circa 500.000 inwoners.

Een standaard af-fabriek geleverde Scania P410 B6X2*4NA is de dragende structuur van het geheel. De nieuwe hoogwerkers van de VRK worden aangedreven door een 410 pk SCR-only Euro 6-motor. Daaraan gekoppeld is een Allison volautomatische versnellingsbak met koppelomvormer en retarder, die voor de nodige koppelvergroting en acceleratie zorgt.

Veiligheidssystemen zoals ESP, tractie controle, AEB noodremsysteem en LDW Lane Departure Warning helpen de chauffeur om snel en op een veilige manier naar het incident te rijden. De ruime Scania P-slaapcabine met een laag dak is voorzien van het nodige comfort, zoals een lage instap en een automatische Climate Control, en bergruimte om de werkomgeving van de chauffeur, ook in stressvolle omstandigheden, zo aangenaam mogelijk te maken.

De brandweerhoogwerker is een Bronto Skylift F 32 RPX met een werkhoogte van 32m, een vlucht van 26m, stempelbreedte van 5m40 en kan in de korf tot 500 kg of 5 personen meenemen. Het besturingssysteem is een Bronto 5+ met touchscreens. De vlucht rondom is gelijk. Een vaste blusleiding van de onderwagen naar de korf en een afstandsbediende blusmonitor in de korf kunnen tot 3.800 l water per minuut aan. Er is een vaste ademluchtleiding naar de korf met buffer aan de draaitoren.

Een 6,5 kVA hydraulische generator aan de draaitoren met 230V aansluiting in de korf voorziet verlichting en andere apparatuur van stroom. De zoomcamera en warmtebeeldcamera aan de korf zijn bedienbaar vanuit de korf en de hoofdbedienplaats. Andere voorzieningen in de korf zijn onder andere een vaste brancarddrager, een hydraulische personenlier en een duikladder. Daarnaast zijn de hoogwerkers uitgerust met het Bronto Skyliftfleet.com voertuigmanagementsysteem.

Foto's

  • Marc Sanders
  • VDS
    VDS
  • Feenstra
    Feenstra Logistics & Transport
  • Emaus
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions