Transport Online - HSF Logistics zet LZV in voor fritestransport Aviko naar België

HSF Logistics zet LZV in voor fritestransport Aviko naar België

HSF Logistics zet LZV in voor fritestransport Aviko naar België
13-05-2019 16:51 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

WINTERSWIJK - Sinds ruim vier jaar zet HSF Logistics LZV’s in voor nationale transporten. Een deel van de inzet van deze Eco-combi’s vindt plaats in opdracht van internationale aardappelverwerker Aviko uit Steenderen. Maar ook voor andere opdrachtgevers, met name in de vlees- en visindustrie, wordt gebruik gemaakt van deze langere en zwaardere vrachtauto’s.

Volgens logistiek manager Marco Brethouwer van HSF was de logistiek dienstverlener uit Winterswijk vier jaar geleden al de eerste vervoerder die een LZV inzette voor het transport van hangend vlees. Zodra de mogelijkheid ontstond om de LZV’s ook op België in te zetten, heeft HSF alles in het werk gesteld om zo snel mogelijk de benodigde vergunningen te verkrijgen.

Sinds februari heeft HSF daardoor nu ook de beschikking over twee vergunningen om de LZV’s in te zetten op transporten van en naar België. Daarmee is HSF één van de eerste Nederlandse dienstverleners die meerdere LZV’s in mag zetten bij onze Zuiderburen. De transporten vinden plaats in opdracht van Aviko, waarbij frites niet alleen naar België wordt gebracht, maar ook worden er in opdracht van Aviko weer aardappelproducten vanuit België naar de Achterhoek gehaald.

De inzet van deze twee trucks levert volgens Frank Scholten, Transportmanager van Aviko, afhankelijk van het traject een CO² besparing op van zo’n 25 tot 30 procent. “Ook wordt hierdoor het aantal transportbewegingen met vijftig procent gereduceerd. Twee LZV ritten staan namelijk gelijk aan drie ritten met een standaard voertuig. Een mooie stap op weg naar duurzamer transport dus.”

Logistiek dienstverlener HSF wil haar duurzaamheidsdoelstellingen ook gaan realiseren door investeringen in zonne-energie, inzet van trucks op LNG, maar ook door verdere uitbreiding van het wagenpark van vier naar zes LZV’s. Daartoe zijn twee extra B-doubles besteld, die in de zomermaanden geleverd zullen gaan worden. HSF kiest bewust voor het systeem van B-doubles, om daarmee een zo groot mogelijke uniformiteit en flexibiliteit in de inzetbaarheid van het wagenpark te realiseren.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,678
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions