Transport Online - Aantal faillissementen stijgt iets in april

Aantal faillissementen stijgt iets in april

Aantal faillissementen stijgt iets in april
13-05-2019 11:02 | Faillissementen | auteur Redactie

DEN HAAG  - Het aantal failliet verklaarde bedrijven is een fractie toegenomen. Er zijn in april in totaal drie bedrijven meer failliet verklaard dan in maart, meldt het CBS. De trend is afgelopen jaren redelijk vlak. 

Vervoer en opslag

In het vervoer en opslag gingen in april 22 bedrijven failliet dat zijn er tien meer dan in maart.

Trend afgelopen jaren redelijk vlak

In mei 2013 piekte het aantal uitgesproken faillissementen, voor zittingsdagengecorrigeerd. Daarna is er tot september 2017 sprake van een dalende trend. Na september 2017 is de trend redelijk vlak. Het aantal faillissementen bereikte in september 2018 het laagste niveau sinds 2001. Daarna wisselden perioden met stijgingen en dalingen elkaar af. In maart en april 2019 steeg het aantal faillissementen, na in januari en februari gedaald te zijn.

Meeste faillissementen in de handel

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in april 315 bedrijven en instellingen(exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 65.

De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in april de meeste faillissementen uitgesproken in de horeca en in de vervoer en opslag.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,919
Diesel1,562

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen