OM vervolgt vader ontvoerde meisje Insiya

OM vervolgt vader ontvoerde meisje Insiya
13-05-2019 10:59 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - [update 12:15 uur] Het Openbaar Ministerie (OM) wil binnen afzienbare termijn overgaan tot vervolging van de vader van het in 2016 ontvoerde meisje Insiya, Shehzad H. Dat heeft het OM maandag gezegd tijdens de voortzetting van het proces tegen vijf mannen en een vrouw die bij de ontvoering betrokken zouden zijn geweest.

Insiya is na de ontvoering door haar vader meegenomen naar India, waar beiden nog steeds verblijven. Vorig jaar oktober hield de rechtbank in Amsterdam het proces tegen de zes verdachten aan om nog een ultieme poging te ondernemen H. te horen als getuige. Dat is niet gelukt. De advocaten van de verdachten willen dat het nogmaals wordt geprobeerd, omdat de zaak niet kan worden afgedaan zonder een verklaring van H., de vermoedelijke organisator van de ontvoering. De rechtbank wees dat verzoek af, omdat niet te verwachten valt dat H. "binnen een aanvaardbare termijn'' zal kunnen worden gehoord.

Het OM wil dat de zaak wordt afgedaan. Er is genoeg moeite gedaan om H. te spreken te krijgen en het is onaannemelijk dat hij binnen een aanvaardbaar tijdsbestek alsnog zou kunnen worden gehoord. Als de rechtbank uitspraak heeft gedaan in de zaak tegen de zes verdachten, wil het OM H. dagvaarden. Hij zal in dat geval bij verstek worden berecht; dat hij naar Nederland zou komen, is zo goed als uitgesloten.

Insiya werd op 29 september 2016 met geweld uit het huis van haar oma in Amsterdam weggehaald en overgedragen aan haar vader. De ontvoering was tot in de puntjes voorbereid.

Het proces gaat woensdag verder. Dan krijgt onder anderen de moeder van Insiya gelegenheid voor haar slachtofferverklaring en komt het OM met de strafeisen.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden