Clicky

 
Transport Online - 'Twee olietankers Saudi-Arabië gesaboteerd'

'Twee olietankers Saudi-Arabië gesaboteerd'

'Twee olietankers Saudi-Arabië gesaboteerd'
13-05-2019 08:50 | Buitenland | auteur ANP/AFP

RIYADH - Twee olietankers van Saudi-Arabië zijn zondag voor de kust van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) beschadigd door een "sabotageaanval". Eerder meldde de VAE al dat er nabij de havenstad Fujairah een poging was gedaan om vier vrachtschepen te saboteren. De Saudi-Arabische minister van Energie Khalid al-Falih zei maandag dat twee van de vier schepen van zijn land zijn.

Het is niet duidelijk wie verantwoordelijk is voor de sabotage en om wat voor soort sabotage het gaat. "Het heeft geen slachtoffers gemaakt en zorgde niet voor een olielek maar de twee vaartuigen hebben aanzienlijke schade opgelopen", zei de minister.

Rond de Perzische Golf lopen de spanningen de laatste dagen op. De Verenigde Staten hebben een vliegdekschip, bommenwerpers en verdedigingsraketten naar het gebied gestuurd vanwege de toenemende spanningen met Iran. De VS legde Iran deze week meer sancties op. De Amerikaanse minister Mike Pompeo van Buitenlandse Zaken gaat maandag naar Brussel om de Iraanse kwestie te bespreken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,944
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions