Transport Online - Drugsboot Moerdijk in beslag genomen en weggesleept: vier verdachten nog vast

Drugsboot Moerdijk in beslag genomen en weggesleept: vier verdachten nog vast

Drugsboot Moerdijk in beslag genomen en weggesleept: vier verdachten nog vast
12-05-2019 20:34 | Criminaliteit | auteur ANP

MOERDIJK - Het onderzoek en de ontmanteling van het drugsschip in de dorpshaven van Moerdijk is afgerond. De boot is weggesleept. Wie de eigenaar is, is nog steeds niet bekend, maar het schip is in beslag genomen. Vier verdachten zitten nog steeds vast.

De politie is het hele weekend bezig geweest met het ontmantelen van het drugslaboratorium dat op het vrachtschip was ontdekt. Dat lab voor de productie van crystal meth werd vrijdag ontdekt. Tijdens het onderzoek begon het 80 meter lange schip ineens te zinken. Vermoedelijk is op afstand een soort boobytrap geactiveerd.

In elk geval is ruim driehonderd liter methamfetamineolie in beslag genomen. Ook lag er veel afval buiten de lab-ruimten en was er een grote container die helemaal vol zat met zo’n 10.000 liter drugsafval en chemicaliën voor methamfetamine. De politie maakt later bekend hoeveel spullen er precies in beslag zijn genomen.

Vier mannen waren aangehouden, onder wie de 65-jarige schipper uit Breda. De andere mannen zijn 23, 26 en 37 jaar en in Mexico geboren.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,741
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions