Clicky


Lange wachttijden rijexamens bij CBR zijn voorbij

Lange wachttijden rijexamens bij CBR zijn voorbij
11-05-2019 09:47 | Transport | auteur ANP

RIJSWIJK - De lange wachttijden voor rijexamens zijn voorbij. Iedereen kan binnen de met de overheid afgesproken termijn van zeven weken afrijden. "Vaak kan het zelfs al binnen een week'', zei een woordvoerster van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).

Voorheen kon het maanden duren voordat een kandidaat kon afrijden. Om de wachttijden weg te werken heeft het CBR veel nieuwe examinatoren aangetrokken. Sinds 2016 zijn in totaal zo'n 270 nieuwe examinatoren aangenomen en dit jaar komen daar nog tien bij. Ook is er veel overgewerkt.

Volgens het CBR is het in mei en juni plaatselijk nog wel mogelijk dat de wachttijd langer is, vooral in Amsterdam en in de provincies Utrecht en Zuid-Holland. "Die overschrijdingen hebben te maken met de extra drukte die zich elk jaar voordoet in deze periode'', aldus het CBR. De examencentra in de Randstad krijgen hulp van examinatoren uit andere delen van het land.

Het aantal praktijkexamens voor auto, motor en bromfiets is in het eerste kwartaal van dit jaar 7 procent hoger dan in hetzelfde kwartaal van vorig jaar. Dat komt volgens het CBR vooral door de toename van het aantal 17- en 18-jarigen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 mei t/m zondag 4 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions