Transport Online - Weer hoop gesjoemel geconstateerd bij controle door ILT [+foto's]

Weer hoop gesjoemel geconstateerd bij controle door ILT

Weer hoop gesjoemel geconstateerd bij controle door ILT [+foto's]
10-05-2019 19:52 | Overtredingen | auteur Redactie

AALSMEER - De Inspectie Leefomgeving en Transport(ILT) hield vandaag, vrijdag 10 mei, een controle bij de veiling in Aalsmeer. Dat deze controles niet voor niets zijn bleek vandaag wel weer uit de resultaten.

29 seconden

Tijdens de controle werden twee chauffeurs betrapt op het feit dat ze steeds na 29 seconde rijden stopten. Na controle bleek dat zij vanaf het dok naar de parkeerplaats reden tijdens hun dagelijkse rust. Zij gebruikten de 29 seconde afronding van de tacho om hun rust in tact te houden, meldt de ILT. De chauffeurs kwamen van buiten de EU en moesten 1.100 euro contant afrekenen.

Foto: Inspectie Leefomgeving en Transport

Geen rijtijd

Vervolgens zagen de inspecteurs een combi rijden. Bij controle werd er geen rijtijd in de tacho geconstateerd. De vrachtwagen mocht mee naar de dealer. Daar aangekomen bleek dat er wel rijtijd geregistreerd was van de veiling naar de dealer.

Foto: Inspectie Leefomgeving en Transport

Het doormeten van het systeem gaf afwijkende waarden. Het transportbedrijf kreeg een boete van 8.800 euro en de chauffeurs 1.500 euro boete per chauffeur. Daarnaast moest een nieuwe tachograaf worden ingebouwd.

Magneet

Vervolgens werd bij een andere vrachtwagen gebruikgemaakt van een magneet om de werking van de tachograaf uit te schakelen. Zowel het bedrijf als de chauffeur kregen een boete. De chauffeur mocht, omdat hij van buiten de EU afkomstig was, direct 1.500 euro betalen.

Sensor gemanipuleerd

Tot slot bleek bij een andere vrachtwagen na het doormeten van de tachograaf dat er een kleine afwijking was. Voor de zekerheid werd de vrachtwagen naar de dealer gebracht waar bleek dat de sensor was gemanipuleerd.

Foto: Inspectie Leefomgeving en Transport

Boete voor het transportbedrijf: 4.400 euro en een nieuwe tachograafinstallatie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,901
Diesel1,531

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen