Clicky

 
Transport Online - Agent onwel op binnenvaartschip met drugslab in haven Moerdijk [+foto's]

Agent onwel op binnenvaartschip met drugslab in haven Moerdijk

Agent onwel op binnenvaartschip met drugslab in haven Moerdijk [+foto's]
10-05-2019 19:19 | Overtredingen | auteur ANP

MOERDIJK - [update 23:45 uur] Op een binnenvaartschip in de dorpshaven van Moerdijk heeft de politie een drugslab voor crystal meth ontdekt. Vier mannen zijn aangehouden, onder wie de 65-jarige schipper uit Breda. De andere mannen zijn 23, 26 en 37 jaar en in Mexico geboren. Zij hebben momenteel geen vaste woon- of verblijfplaats.

De politie heeft ook een auto in beslag genomen. De bemanning van een politieboot ontdekte het lab vrijdag aan het begin van de middag tijdens een controle. Hoe groot het precies is, kan de politie nog niet zeggen. Doordat een chemische lucht vrijkwam, raakte een agent onwel. Hij is in het ziekenhuis onderzocht en maakt het inmiddels goed.

Het schip lag tegen een ander schip aan. Het is naar kade gesleept. Inmiddels is begonnen met de ontmanteling, die nog tot zeker zaterdag duurt, aldus de politie. Tijdens de ontmanteling werden enkele kilo's van een speciale grondstof voor de productie van crystal meth gevonden. Deze waren instabiel en zorgden voor een gevaarlijke situatie. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft de grondstoffen elders tot ontploffing gebracht.

De politie noemt de vondst "uniek in Nederland. Het is de eerste keer dat een drugslab in een vrachtschip wordt aangetroffen''. Volgens de politie zijn er al wel eerder hennepkwekerijen in schepen gevonden, en ook wel eerder een drugslab in een woonboot, "maar nog nooit een drugslab in zo'n groot schip''. De boot is 80 meter lang.

Foto's

 • Binnenvaartschip LIA
  Binnenvaartschip LIA
 • J.Roeland
  Shell Moerdijk
 • J.Roeland
  BELVONA
 • J.Roeland
  NOVA CURA

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,613

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions