Clicky


Verstappen rijdt vijfde tijd in vrije training voor de Grote Prijs van Spanje

Verstappen rijdt vijfde tijd in vrije training voor de Grote Prijs van Spanje
10-05-2019 18:19 | Sport | auteur ANP

BARCELONA - Max Verstappen heeft in de tweede vrije training voor de Grote Prijs van Spanje de vijfde tijd neergezet. In de eerste sessie was de Nederlandse coureur van Red Bull in de Formule 1 slechts goed voor de twaalfde tijd, vooral als gevolg van wat technische problemen. Valtteri Bottas was in zijn Mercedes de snelste. Dat was de Fin in de eerste training ook al.

Bottas kwam tot een tijd van 1.17,284, Verstappen moest daarop 0,751 toegeven. In de ochtend was het verschil nog een kleine 2 seconden geweest. Lewis Hamilton, de Britse wereldkampioen, verbeterde zich van plaats vier naar plaats twee. De Monegask Charles Leclerc was in beide trainingen goed voor de derde tijd.

"We hadden olielekkage in de eerste training'', aldus Verstappen op Verstappen.nl. "Dat kan gebeuren. We hebben daardoor wel wat tijd verloren, dat was een nadeel. We hebben nu nog wel wat werk te doen en zullen alles uitgebreid gaan analyseren.''

Bottas is de leider in het WK na vier grands prix. Hij won de vorige race in Bakoe. Verstappen is de laatste drie races als vierde geëindigd. Hij boekte in 2016 als jongste coureur ooit in Spanje zijn eerste grandprixzege.