Transport Online - Den Haag gaat toeterende bruidsstoet beboeten

Den Haag gaat toeterende bruidsstoet beboeten

Den Haag gaat toeterende bruidsstoet beboeten
10-05-2019 18:03 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De gemeente Den Haag gaat deze zomer streng controleren op geluidsoverlast en overtreders fors beboeten. Met name toeterende bruiloftsstoeten en overlastgevende scooterrijders liggen in het vizier van de controleurs. De stad krijgt veel meldingen over deze vorm van overlast op mooie zomerdagen.

Gemeente en politie zullen onaangekondigd acties houden op populaire plekken, zoals in Scheveningen en de in wijk Clingendael, die een veelgebruikte bruiloftslocatie is.

De controles richten zich verder ook op onnodig geluid veroorzaken met een voertuig, zoals luide muziek in de auto met de ramen open, steeds rondjes rijden, onnodig gas geven en hard optrekken. De boetes liggen tussen de 260 en 380 euro. Met het onnodig toeteren riskeert de overtreder een boete tussen de 35 en 95 euro.

In Scheveningen zorgen rondrijdende scooters en motoren voor overlast. Ook auto’s met harde muziek zijn een probleem. De overlast is het grootst tijdens de (eerste) mooie stranddagen, aan het eind van de middag en ’s avonds.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,326

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions