Verlies van 4,4 miljoen euro voor Waberer's in eerste kwartaal 2019

Verlies van 4,4 miljoen euro voor Waberer's in eerste kwartaal 2019
10-05-2019 11:35 | Financieel | auteur Redactie

BUDAPEST - Er hangen wat donkere wolken voor het zonnetje van het Hongaarse transportbedrijf Waberer's. In het eerste kwartaal van 2019 leed het bedrijf een nettoverlies van 4,4 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar boekte het bedrijf nog een winst van 200.000 euro. De reden voor het verlies ligt, volgens het bedrijf, in de stijging van de brandstofprijzen, doorvoerheffingen en de stijging van de lonen.

De omzet steeg met 1,8 procent naar 182,2 miljoen euro.

In het financiële rapport legde CEO Robert Ziegler uit dat het verlies "weerspiegelt het feit dat de storm in de transportsector van 2018 nog niet is gaan liggen."

Het Hongaarse transportbedrijf kondigde eerder al aan maatregelen te nemen en in te gaan krimpen nadat 2018 niet de gewenste cijfers bracht.

Onder de maatregelen noemde hij de vermindering van het aantal voertuigen en de "smart-box-training". Samen met de verdere geplande maatregelen hoopt Ziegler dat "de eerste tekenen van verbetering zichtbaar zouden worden in de tweede helft van het jaar".

In het eerste kwartaal bedroeg het gemiddelde aantal vrachtwagens in het bedrijf 4.340, er werken in totaal 7.951 werknemers waarvan 5.806 vrachtwagenchauffeurs.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden