Enkelband defect, drager buiten beeld justitie

Enkelband defect, drager buiten beeld justitie
10-05-2019 11:37 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De elektronische enkelband die sommige verdachten en veroordeelden dragen heeft donderdag dienst geweigerd. Daardoor was voor justitie niet duidelijk waar zij uithingen. De storing is inmiddels verholpen, meldt het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Door de storing konden waarschijnlijk honderden verdachten en veroordeelden die thuis moeten blijven of bepaalde plaatsen moeten mijden enige tijd gaan en staan waar ze wilden. Precieze aantallen wil het ministerie niet noemen, maar in 2017 waren er elke dag gemiddeld zo'n zevenhonderd enkelbanddragers.

Enkele enkelbanddragers zijn bij het opmerken van de storing "preventief ingesloten'', meldt het ministerie. Alle dragers zijn inmiddels weer in beeld van de meldkamer die hen in de gaten houdt en het systeem werkt weer. Maar het is nog niet "100 procent stabiel''. Daaraan "wordt hard gewerkt''.

Slachtoffers van delinquenten die nu een enkelband is aangemeten en hun eventuele nabestaanden worden door justitie "zo snel mogelijk geïnformeerd'' over de uitval van het systeem. Elektronische enkelbanden worden vaak gebruikt om ervoor te zorgen dat daders slachtoffers of nabestaanden niet meer kunnen opzoeken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,763
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden