Holland Malt behaalt AEO status

Holland Malt behaalt AEO status
09-05-2019 15:56 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

LIESHOUT - Holland Malt, onderdeel van Royal Swinkels Family Brewers Holding, heeft vandaag het Authorized Economic Operator (AEO) certificaat in ontvangst mogen nemen. Het betreft de gecombineerde vergunning ‘AEO douane en veiligheid’ en werd uitgereikt door Inge Smits namens de Douane aan Willem Swinkels, directeur Holland Malt.

Het certificaat wordt doorgaans afgegeven aan bedrijven die internationaal actief zijn en biedt hiermee voordelen in het internationale handelsverkeer. Met dit certificaat op zak krijgt Holland Malt bij eventuele controles voorrang en is er snellere afwikkeling mogelijk. Het is daarnaast een erkenning van de veiligheidscertificering door andere landen, ook buiten de Europese Unie.

Efficiënte administratie en betere dienstverlening

De veiligheid en controles binnen het internationale handelsverkeer worden steeds verder aangescherpt. Veiligheidseisen worden steeds strenger en bedrijven moeten hierop anticiperen. De AEO status leidt tot minder fysieke- en documentcontroles, waardoor de afhandeling van de procedures sneller verloopt.

Willem Swinkels, directeur Holland Malt: “We zijn enorm trots dat we vandaag dit certificaat hebben mogen ontvangen en het onderstreept onze zorgvuldige en transparante werkwijze. We hebben de nodige maatregelen genomen om aan de eisen van deze vergunning te voldoen. Met hulp van onze QESH (Quality Environment Safety & Health) medewerkers zijn alle bedrijfsprocessen zorgvuldig gescreend en hebben we deze waar nodig aangepast. Het past binnen ons beleid en voelt als vanzelfsprekend om onszelf hier op te toetsen. De AEO status zorgt voor een efficiëntere administratie en betere dienstverlening aan onze klanten. ”

Inge Smits, klantmanagement Douane Eindhoven, over de toekenning van de vergunning: “AEO certificering is het begin van een hernieuwde start met elkaar, waarin we samen toezicht houden op de goederenketen, ieder vanuit onze eigen verantwoordelijkheid. Mijn wens is dan ook met elkaar in gesprek te blijven om open en transparant samen te werken.”

Bij een AEO-certificaat geldt als uitgangspunt het vertrouwen van de douane in de organisatie, gebaseerd op het verleden en op de eigen verantwoordelijkheid van het bedrijf. Het certificaat beslaat de gehele logistieke keten, gericht op veilig goederenvervoer.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,769
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden