Transport Online - Chauffeur stopt met gevaar voor eigen leven stuurloze vrachtwagen nadat vrachtwagenchauffeur overleden is [+foto]

Chauffeur stopt met gevaar voor eigen leven stuurloze vrachtwagen nadat vrachtwagenchauffeur overleden is

Chauffeur stopt met gevaar voor eigen leven stuurloze vrachtwagen nadat vrachtwagenchauffeur overleden is [+foto]
09-05-2019 13:42 | Buitenland | auteur Redactie

KEULEN - Een 43-jarige vrachtwagenchauffeur en een patrouille-auto van de snelwegpolitie in Keulen wisten woensdagavond 8 mei een stuurloze 40-tons vrachtwagencombinatie op de A1 in de richting van Dortmund stil te zetten. De 54-jarige chauffeur van de vrachtwagen was tijdens het rijden in de cabine overleden en niet zichtbaar voor medeweggebruikers tussen de stoelen gegleden.

Rond 21.00 uur woensdagavond meldden automobilisten dat zij een vrachtwagen over de A1 zagen rijden zonder chauffeur erin. De vrachtwagen reed slechts 15 kilometer per uur en raakte herhaaldelijk de betonnen scheidingswand.

Een 43-jarige vrachtwagenchauffeur liep mee met de schijnbaar stuurloze vrachtwagen en andere vrachtwagenchauffeurs probeerden met hun vrachtwagens het achteropkomende verkeer te stoppen.

Toen de politie arriveerde liepen ondertussen de 43-jarige chauffeur en een 58-jarige automobilist langs de passagiersdeur en probeerden met een zwaar voorwerp het raam te raken maar dit mislukte. De politie reed met hun voertuig langzaam voor de vrachtwagencombinatie om deze langzaam af te remmen. 

De 43-jarige vrachtwagenchauffeur wist via de bumper van de politieauto het zijraam van de vrachtwagen in te slaan met een noodhamer. Nu kon hij de deur openen en via de treeplank de cabine betreden en de vrachtwagen tot stilstand brengen.

De dappere 43-jarige chauffeur liep snijwonden op aan zijn handen en moest ter plaatse behandeld worden.

Voor de chauffeur van de stuurloze vrachtwagen kwam alle hulp te laat. Een spoedarts kon alleen nog de dood vaststellen van de 54-jarige man.

Het transportbedrijf stuurde een vervangend chauffeur die de oplegger oppikte.

De politie zette de weg af tot ongeveer 02:00 uur 's nachts voor onderzoek.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 juni t/m zondag 5 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions