De Belron Group viert officiële opening van hun grootste distributiecentrum in Bilzen, België

De Belron Group viert officiële opening van hun grootste distributiecentrum in Bilzen, België
09-05-2019 08:48 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

BILZEN - Belron heeft dinsdag zijn nieuwe Europese distributiecentrum (EDC) officieel geopend in Bilzen, België. Het distributiecentrum van 43.000 m2 is het grootste distributiecentrum in zijn soort ter wereld, met 300.000 autoruiten en zes miljoen onderdelen en accessoires. De formele opening was het hoogtepunt van een vierjarig programma om het supply chain-netwerk van Belron te versterken.

1,2 miljoen stuks autoruiten en 22 miljoen verschillende accessoires worden jaarlijks geleverd aan de Europese bedrijven van Belron, zoals onder meer Carglass, vanaf deze strategische locatie, evenals alle technische gereedschappen en reparatiegerelateerde producten die aan de hele groep over de hele wereld worden geleverd.

De speciaal gebouwde locatie stelt Belron in staat om serviceniveaus van wereldklasse te bieden aan filialen en mobiele technici in Europa en de rest van de wereld, die hen van het juiste glas, accessoires en gereedschappen voorzien. Het Center beheert leveringen van meer dan 300 leveranciers en de meeste bestellingen die vóór 17.00 uur zijn ontvangen, kunnen binnen acht uur worden geleverd aan ongeveer 800 vestigingen.

De nieuwe faciliteit is niet alleen een fantastische logistieke prestatie voor Belron omdat het vijf bestaande afzonderlijke operaties onder één dak heeft geconsolideerd. 97 procent van de werknemers verhuisde naar de nieuwe locatie, wat betekent dat Belron de expertise van zijn mensen behield en als gevolg daarvan de uitleveringsprestaties van de uitgaande service werden gehandhaafd, met 99% bestellingen die na slechts twee weken werden verzonden.

"Dit is een uitstekende prestatie", legt Tim Berx, Supply Chain Director, uit. "Het centrum onderstreept onze toewijding om een ​​geweldige plek om te werken te zijn en ik ben zo ongelooflijk trots op het team dat we hebben in Bilzen, wiens harde werk en toewijding ons in staat heeft gesteld om te komen waar we nu zijn. Alle mensen samenbrengen op één plek en allemaal in dezelfde richting werken. Ik had van niemand meer kunnen vragen en het succes van dit centrum is aan iedereen hier te danken."

Het speciaal gebouwde gebouw is ontworpen met het oog op mens en milieu. 230 mensen werken 24 uur per dag, vijf dagen per week, waardoor het een geweldige plek om te werken was de hoogste prioriteit. "Er wordt veel geïnvesteerd in innovatieve werkprocessen ten behoeve van het welzijn van werknemers", legt Tim Berx uit: "Onze medewerkers zijn altijd onze grootste troef geweest. We wilden hen de meest optimale werkomgeving kunnen garanderen."

Het verminderen van de milieu-impact van het bedrijf was ook een belangrijke motor voor het nieuwe EDC van waaruit het zich bevond naar de manier waarop het werd gebouwd. Duurzaamheidsoplossingen zijn opgenomen inclusief 14.000 m2 zonnepanelen en 422 lichtvangers zijn geïnstalleerd om natuurlijk licht en energie te leveren.

Er zijn al 1.500 jaarlijkse vrachtwagenritten bespaard door de activiteiten op één plaats te centraliseren, de plaatselijke verkeerscongestie te verminderen en in combinatie met andere activiteiten is de CO2-uitstoot met 20 procent verminderd en heeft Belron voordeel gehaald uit de binnenvaartschepen voor inkomend vervoer vanuit Antwerpen en Rotterdam. Elk stuk gebroken glas uit België, Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland wordt teruggestuurd naar Bilzen en gerecycled, samen met al het hout en plastic.

Het state-of-the-artcomplex biedt ook onderdak aan het Belron Quality Centre of Excellence, dat zwaar investeert in nieuwe innovatieve operationele processen en toepassingen die de kwaliteit van de dienstverlening door vestigingen van Belron wereldwijd verbeteren. Het nieuwe EDC dat ongeveer negen maanden operationeel is, heeft al vele prijzen gewonnen.

In een reactie op de opening zei Gary Lubner, Chief Executive van de Belron Group: "Ik ben zeer verheugd om de opening van het Bilzen Center te markeren. Het is een belangrijke mijlpaal omdat we nu de meerderheid van onze Europese klanten kunnen ondersteunen vanuit één distributiesite. Het speelt een essentiële rol om ons in staat te stellen aan onze klantvraag te voldoen en onze service te leveren. Bij de planning van dit gebouw ging het echter altijd om onze mensen en hoe we voor hen een verschil konden maken door een geweldige werkplek te creëren. We wilden ook de milieu-impact van onze activiteiten verminderen. Dit innovatieve centrum zal langdurige en positieve effecten opleveren en zal Belron geschikt maken voor de toekomst."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,759
Diesel1,464

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden