Clicky

 
Transport Online - Stremming sluis Driel voorbij

Stremming sluis Driel voorbij

Stremming sluis Driel voorbij
09-05-2019 10:29 | Stremmingen | auteur Redactie

DRIEL - Sluis Driel is weer in gebruik na renovatiewerkzaamheden. Sinds woensdag 8 mei 2019 17:00 uur kan de scheepvaart weer gebruik maken van de sluis.

De werkzaamheden aan de sluis, die op 20 februari 2019 begonnen, omvatten onder andere het vervangen van de elektrotechnische installaties, het vervangen van de bewegingswerken van de sluisdeuren, betonreparaties en het geschikt maken van de sluis voor centrale bediening.

Renovatie stuwcomplexen Nederrijn en Lek

Rijkswaterstaat renoveert de drie stuwcomplexen in de Nederrijn en Lek. Een van de onderdelen van de renovatie betreft de sluizen. Dat betekent dat de sluizen in Driel, Amerongen en Hagestein om de beurt gerenoveerd zijn. Sluis Amerongen is in het voorjaar van 2018 gerenoveerd, sluis Hagestein in het najaar van 2018 en Sluis Driel onlangs.

Renovatie stuwensemble halverwege

Met de renovatie van sluis Driel en de start van de vervanging van de zuidelijke vizierschuif in stuw Hagestein vorige week, zijn de renovatiewerkzaamheden nu over de helft. De komende periode gaat Rijkswaterstaat verder met het vervangen van drie vizierschuiven in de stuwen (twee in Hagestein, één in Driel) en het schilderen van het tweede deel van stuw Amerongen en stuw Driel.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden