Transport Online - Geen veerdiensten tussen Dover en Calais door staking

Geen veerdiensten tussen Dover en Calais door staking

Geen veerdiensten tussen Dover en Calais door staking
09-05-2019 09:51 | Buitenland | auteur Redactie | ANP

CALAIS - Door een staking van de havenmeesters in Calais varen er, volgens Franse media, geen veerdiensten tussen Dover en Calais. De staking is om 08:00 uur begonnen en zal naar verwachting tot 12:00 uur vanmiddag duren. Ook in Boulogne en Duinkerke staan staking gepland vandaag.

Ambtenaren, waaronder ambtenaren in de haven van Calais, in Frankrijk leggen donderdag naar verwachting massaal het werk neer. Negen vakbonden hebben hun achterban opgeroepen te staken vanwege hervormingen die de regering van president Emmanuel Macron wil invoeren in het ambtelijk apparaat.

In heel Frankrijk zijn ongeveer 150 bijeenkomsten van stakers georganiseerd. In Parijs staat donderdagmiddag een grote protestmars op het programma. Verwacht wordt dat een aanzienlijk deel van de 5,5 miljoen overheidswerkers in het land aan de werkonderbreking zal meedoen.

Het is de vierde keer sinds zijn aantreden dat Macron als president met een grote ambtenarenactie wordt geconfronteerd. Het is wel voor het eerst dat alle vakbonden eensgezind tegen een wetsvoorstel zijn.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,881
Diesel1,503

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen