Transport Online - Volgepakte cafés in Amsterdamse binnenstad

Volgepakte cafés in Amsterdamse binnenstad

Volgepakte cafés in Amsterdamse binnenstad
08-05-2019 22:50 | Sport | auteur ANP

AMSTERDAM - In de Amsterdamse binnenstad hebben zich veel voetbalfans verzameld om de beslissende halve finale van Ajax tegen Tottenham Hotspur te volgen. Op de bekende uitgaanspleinen zoals het Rembrandtplein en het Leidseplein barsten de cafés uit hun voegen. Vlak voordat de Champions League-wedstrijd begon, liepen nog veel supporters op straat te zoeken naar een plek waar ze nog een glimp van de match kunnen opvangen. Veel kroegen zaten vol.

Op veel plekken is de wedstrijd woensdagavond op grote schermen te volgen, zoals in de Melkweg, De Westerunie en Q-Factory.

Als Ajax na vijf minuten al scoort, klinkt er een luid gejuich op het Leidseplein. Rondom de Dam en op de Wallen is het eveneens druk in de cafés. Hier zijn ook flink wat Britse fans te vinden.

Hoewel de stemming op het Leidseplein na de twee doelpunten van Ajax uitgelaten was, neemt de spanning toe na het gelijkspel na de rust. Buiten de cafés staan veel mensen, sommigen volgen de wedstrijd op hun mobiel. Af en toe wordt vuurwerk afgestoken en de supporters zingen liederen.

De politie houdt op het plein een oogje in het zeil. Busjes van de Mobiele Eenheid staan paraat.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,876
Diesel1,504

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen