Transport Online - Politie zoekt 27-jarige Thijs Hermans in verband met drie moorden in Heerlen en Den Haag [+foto's]

Politie zoekt 27-jarige Thijs Hermans in verband met drie moorden in Heerlen en Den Haag

Politie zoekt 27-jarige Thijs Hermans in verband met drie moorden in Heerlen en Den Haag [+foto's]
08-05-2019 22:14 | Misdaad | auteur ANP

DEN HAAG - De politie is op zoek naar de 27-jarige Thijs Hermans uit Den Haag die ook veelvuldig verblijft in Zuid-Limburg. De man wordt ervan verdacht dat hij op 7 mei op de Brunssummerheide bij Heerlen twee personen, een 68-jarige man een een 63-jarige vrouw heeft gedood. Ook wordt hij ervan verdacht dat hij op 4 mei een 56-jarige vrouw heeft gedood in de Scheveningse Bosjes in Den Haag.

De politie waarschuwt de man niet zelf te benaderen in verband met zijn mogelijk labiele geestelijke gesteldheid, maar direct de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 te bellen.

 

De politie heeft woensdagavond een foto van de verdachte verspreid. Woordvoersters van de politie Limburg willen geen verdere toelichting geven.

Opsporing Verzocht

Hoe de man en de vrouw dinsdag op de Brunssummerheide om het leven zijn gebracht, is nog onduidelijk. Volgens een wandelaar die zijn hond uitliet en beide slachtoffers vond, zouden ze met een mes gestoken zijn. De politie sprak aanvankelijk ook van een steekpartij, maar wijzigde dit later in een geweldsmisdrijf.

Eerder woensdag maakte de politie bekend dat er 16 tips zijn binnengekomen over de Brunssummerheide nadat er dinsdagavond aandacht aan was besteed in het tv-programma Opsporing Verzocht. Ook over de 56-jarige vrouw die afgelopen zaterdag dood werd gevonden in de Scheveningse bosjes in Den Haag ontving de politie tientallen tips.

De vrouw werd gevonden naast haar bakfiets op het Galgenpad, niet ver van het World Forum The Hague. Het slachtoffer is van oorsprong een Japanse. Zij woonde in de wijk Stadhoudersplantsoen in Den Haag. Ze was in het Scheveningse Bos om haar twee honden uit te laten. Vanaf haar woning is het ongeveer tien minuten fietsen naar de plek waar ze werd gevonden.

Foto's: Politie

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,524

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen