Transport Online - Hogere importheffingen China gaan vrijdag in

Hogere importheffingen China gaan vrijdag in

Hogere importheffingen China gaan vrijdag in
08-05-2019 18:59 | Financieel | auteur ANP/BLOOMBERG

WASHINGTON - De verhoging van Amerikaanse importheffingen op Chinese goederen gaat vrijdag in. Dat maakte de Amerikaanse overheid officieel bekend. Op 200 miljard dollar aan Chinese producten gaat de importheffing van 10 procent naar 25 procent, zoals president Donald Trump afgelopen weekeinde had aangekondigd op Twitter.

Ondertussen heeft China laten weten tegenmaatregelen te nemen als de Verenigde Staten die stap daadwerkelijk zetten. De Chinezen betreuren dat wel, want "een escalatie van de handelsspanningen is niet in het belang van het Chinese volk en de wereld''.

De aangekondigde tegenmaatregelen zijn in tegenspraak met berichten uit het Witte Huis dat China heeft aangegeven nu echt een deal te willen sluiten. Als dat niet gebeurt, zou Trump het ook prima vinden om de importheffingen te behouden. Volgens hem leveren die de Amerikaanse schatkist ruim 100 miljard dollar per jaar op. Verder moet China niet denken dat het over een deal opnieuw kan onderhandelen met een andere president, aldus Trump.

China wilde veranderingen aanbrengen aan vrijwel alle eerder afgesproken onderdelen van het inmiddels 150 pagina's tellende handelsverdrag, vertelden ingewijden aan persbureau Reuters. Dat zou het vrijwel onmogelijk maken om een akkoord te bereiken voor de hogere heffingen van kracht worden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,675
Diesel1,279

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions