Clicky

 
Transport Online - Trein botst op Nederlandse vrachtwagen in Duitsland: 12 gewonden [+foto's&video]

Trein botst op Nederlandse vrachtwagen in Duitsland: 12 gewonden

Trein botst op Nederlandse vrachtwagen in Duitsland: 12 gewonden [+foto's&video]
08-05-2019 16:59 | Ongevallen | auteur Redactie

ALT DUVENSTADT - Woensdagochtend rond 04.36 uur vond in het Duitse Alt Duvenstadt een aanrijding plaats tussen een trein en een vrachtwagen met dieplader van de Nederlandse firma Van der Vlist. Bij het ongeval raakten in totaal twaalf mensen gewond waarvan twee ernstig. Dat meldt de Duitse politie woensdagmiddag.

De trein, de Regional Express 7, reed vanuit Owschlag in de richting van Rendsburg. De truck betreft een vijfassige trekker met een dieplader. Deze dieplader werd gebruikt om een ​​ketting aangedreven machine van 70 ton te transporteren.

Door nog onbekende redenen bleef de vrachtwagencombinatie stilstaan op de spoorwegovergang. Toen de trein de spoorwegovergang naderde en de machinist de situatie zag leidde dit onmiddellijk tot een noodrem. Hij kon de aanrijding echter niet meer voorkomen.

Het eerste gedeelte van de locomotief sprong uit de rails. De rest van de trein bleef op de sporen en kwam tot stilstand na ongeveer 200 meter.

Alle passagiers en de machinist werden geëvacueerd en gedeeltelijk naar de omliggende ziekenhuizen gebracht. Volgens Duitse media kon de vrachtwagenchauffeur nog voor het ongeval zijn cabine verlaten.

De aanrijding veroorzaakte grote schade aan de bovenleiding en het baanbed. De rondvliegende voertuigdelen veroorzaakten schade aan huizen van de omliggende bewoners van de spoorlijn. 

Mogelijk blijft het spoor nog tot het weekend afgesloten vanwege het ongeval.

Foto's

  • Van der Vlist
    Van der Vlist

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats