Clicky

 
Transport Online - Duikteam helpt België bij drugsvangst havens

Duikteam helpt België bij drugsvangst havens

Duikteam helpt België bij drugsvangst havens
08-05-2019 14:13 | Criminaliteit | auteur ANP/BELGA

ANTWERPEN - Nederlandse duikers helpen de Belgische douane bij het opsporen van verdovende middelen die steeds vaker op de romp van een schip onder de waterlijn de havens worden binnengesmokkeld. De samenwerking vloeit voort uit een overeenkomst tussen de Nederlandse en Belgische douane voor een efficiëntere aanpak van illegale handel in de havens.

Het Nederlandse duikteam inspecteerde woensdag ter demonstratie een containerschip uit Guadeloupe en Martinique in de haven van Antwerpen. Het onder de waterlijn bevestigen van drugs is een opkomende techniek die smokkelaars gebruiken om hun verboden waar Europa binnen te krijgen.

Volgens het EU-drugsagentschap EMCDDA wordt cocaïne steeds vaker via noordelijke containerhavens binnengesmokkeld. Bijna de helft van alle cocaïnevangsten in de EU worden in Belgische havens gedaan. Dit jaar werd al bijna 15 ton cocaïne in Antwerpen in beslag genomen.

Binnen het Nederlands-Belgische convenant delen de douanediensten faciliteiten voor trainingen en opleidingen en middelen zoals het duikteam.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,088
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden