Lufthansa wil vakantievlieger Condor inlijven

Lufthansa wil vakantievlieger Condor inlijven
07-05-2019 11:20 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/DPA

KEULEN - De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa bereidt een overnamebod voor op vakantievlieger Condor van Thomas Cook. Ook de aankoop van alle luchtvaartactiviteiten van die Britse reisorganisatie behoort tot de mogelijkheden, heeft Lufthansa-topman Carsten Spohr bekendgemaakt op de aandeelhoudersvergadering.

Volgens Spohr zijn vooral de langeafstandsvluchten van Condor interessant. Die zouden aan Lufthansa-dochter Eurowings kunnen worden toegevoegd. Vorige week zette Lufthansa nog een streep door een geplande capaciteitsuitbreiding bij Eurowings wegens gestegen kosten bij het moederbedrijf.

Condor vliegt voornamelijk vanaf Duitse luchthavens naar ruim tachtig bestemmingen. Het bedrijf was eerder al in handen van Lufthansa, maar werd begin deze eeuw aan Thomas Cook verkocht.

Thomas Cook maakte in februari bekend luchtvaartactiviteiten te willen verkopen. Met de opbrengst wil het kwakkelende bedrijf zijn schulden afbouwen en investeren in de tak die vakanties aanbiedt. Ook Indigo, Ryanair, IAG, en easyJet worden in media genoemd als mogelijke overnamekandidaten.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden