Eerste schip maakt grote oversteek van Antwerpen naar Braziliaanse haven Porto do Açu

Eerste schip maakt grote oversteek van Antwerpen naar Braziliaanse haven Porto do Açu
07-05-2019 11:15 | Buitenland | auteur Redactie

ANTWERPEN - Vorige week ging de BBC Amethyst voor anker in Porto do Açu, Brazilië. Het eerste schip dat vanuit Antwerpen de grote oversteek maakte naar de Braziliaanse zeehaven. Een prestatie voor Port of Antwerp International en de lokale partners die investeerden in de Braziliaanse haven en de handel met Antwerpen daarmee stimuleren. Brazilië, de grootste economie van Latijns-Amerika en nummer 7 van de wereld is een handelspartner van formaat voor de haven van Antwerpen.

Een Siemens stoomturbine, onmisbaar voor de nieuwe thermo-elektrische energiecentrale van Gás Natural Açu Ltda (GNA). Een samenwerkingsverband tussen Siemens, BP en Prumo Logistica (moederholding Porto do Açu), gericht op de omvorming van LNG tot elektriciteit. Met een capaciteit van 3 Gigawatt zal de centrale zo’n 14 miljoen gezinnen van stroom voorzien. GNA kan met de huidige milieuvergunning nog uitbreiden tot capaciteit van 6,4 GW. Het project maakt deel uit van het grootste LNG-naar-elektriciteitscomplex in Latijns-Amerika.

De stoomturbine voer eerst per binnenschip vanuit Mülheim, Duitsland, naar de Katoen Natie-terminal in Antwerpen. Daar werd de turbine samen met andere omvangrijke onderdelen geladen in het ruim van de BBC Amethyst. De project-cargo zette vervolgens de reis verder richting Porto do Açu. Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden