'Verdachte moord studente Julie Van Espen heeft bekend'

'Verdachte moord studente Julie Van Espen heeft bekend'
07-05-2019 09:55 | Buitenland | auteur ANP

ANTWERPEN - De 39-jarige verdachte van de moord op de Belgische studente Julie Van Espen (23) heeft bekentenissen afgelegd. Steve B. geeft toe dat hij verantwoordelijk is voor wat er met Julie is gebeurd, meldt het Openbaar Ministerie. Uit respect voor het slachtoffer en de nabestaanden wil het OM verder geen details vrijgeven. B. blijft op last van de rechter in Antwerpen vastzitten.

De studente vertrok zaterdagavond per fiets van huis. Haar lichaam werd maandag in het Albertkanaal gevonden. B. was niet lang daarvoor opgepakt op het station van Leuven. De politie had op camerabeelden gezien dat hij met het fietsmandje van de studente richting het kanaal liep. Daarop werd een opsporingsbericht uitgevaardigd.

B. heeft een lang strafblad. Hij zat van 2004 tot 2008 4,5 jaar gevangenisstraf uit voor onder meer diefstallen, verkeersmisdrijven, heling en een verkrachting van een meerderjarige. Eind 2016 verkrachtte hij weer iemand, waarvoor hij 2,5 maand in voorarrest zat. De rechter besloot hem begin 2017 onder voorwaarden vrij te laten in afwachting van zijn proces.

Hij werd vervolgens tot vier jaar cel veroordeeld, maar ging in beroep. De behandeling daarvan werd echter uitgesteld. Minister van Justitie Koen Geens zei maandag dat het hem "verontrust dat de zaak in hoger beroep al enige tijd aansleept’’. Het beroep stond voor volgende maand op de rol. Volgens de rechtbank in Antwerpen kon de man niet worden vastgezet omdat er geen indicatie was dat hij zich aan de uitvoering van zijn straf zou proberen te onttrekken.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden