Leidinggevende verduisterde duizenden artikelen van haar werkgever

Leidinggevende verduisterde duizenden artikelen van haar werkgever
06-05-2019 16:41 | Misdaad | auteur Redactie

DEN HAAG - Een leidinggevende van een Delfts warenhuis heeft voor duizenden euro's aan lampen, textiel, chocolade, computerspullen en nog veel meer gestolen van haar werkgever. Toen de politie de woning van de 48-jarige Haagse doorzocht, lagen daar zo’n 1500 artikelen van een bekende winkelketen. Zij verduisterde dit nota bene van haar werkgever waar ze als leidinggevende aan de slag was. Maandag hoorde de vrouw een taakstraf van 180 uur tegen zich eisen. Het bedrijf heeft een schadevergoeding gevorderd van 50.000 euro, meldt het Openbaar Ministerie.

Voor het OM staat vast dat de vrouw tussen 1 december 2016 en 14 februari 2018 een grote hoeveelheid goederen van haar werkgever heeft gestolen. De spullen stopte ze regelmatig in big shoppers die ze bij de achteringang overhandigde aan haar partner, een 43-jarige Delftenaar. De buit verkocht ze vervolgens via Marktplaats en mogelijk ook via rommelmarkten.

Om de verduistering te verhullen corrigeerde de vrouw telkens de voorraad. Zij werd betrapt toen het het hoofdkantoor opviel dat er in Delft uitzonderlijk veel voorraadcorrecties werden doorgevoerd. Haar werkgever zette een onderzoeksbureau in dat uitkwam bij de vrouw. Een aangifte van het bedrijf bij de politie leidde op 14 februari 2018 tot een huiszoeking.

1500 Artikelen in huis

Toen werd bij de vrouw thuis een deel van de buit (bijna 1.500 artikelen ter waarde van circa 30.000 euro) teruggevonden. De vrouw bekent en zegt door schulden tot haar daad gekomen te zijn.  Het bedrijf heeft berekend dat er nog veel meer spullen gestolen moeten zijn en vordert een schadevergoeding van 50.000 euro.

Tegen haar partner eiste de officier van justitie een taakstraf van 100 uur. Hij en de vrouw verklaren dat hij niet wist dat het om verduisterde spullen ging. Maar volgens het OM had hij door moeten vragen toen zijn vriendin zoveel spullen mee naar huis nam. Hij heeft zijn kop in het zand gestoken voor wat er werkelijk aan de hand was, geprofiteerd van de opbrengsten van de verkoop van de spullen en niets gedaan om zijn vriendin te behoeden voor wat er nu is gebeurd.

De uitspraak is op 20 mei.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,783
Diesel1,473

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden